Fonoforese behandeling

 

Fonoforese is een mooi woord voor stemvorkbehandeling. Fonoforese is een behandeling met geluidstrillingen door middel van verschillende stemvorken. Het sluit aan bij de wetenschap dat de mens tot in het kleinste deeltje puur trilling is. Daardoor is het mogelijk om met de stemvorken door te dringen tot de essentie van de mens. Stemvorken hebben effect op het gehele lichaam, de psyche, energetische en emoties. De geluiden/trillingen van de stemvorken herinneren het lichaam eraan wat de oorspronkelijke stroming is. Wat maakt dat je dichter bij jezelf komt te staan.

Het doel van de behandeling kan heel divers zijn en hangt af van de hulpvraag. Fonoforese kan zowel bij fysieke-, psychische-, spirituele, energetische- als emotionele klachten gebruikt worden.

 

Enkele voorbeelden zijn:

 

  • (hoofd) pijn, stijve en vastzittende spieren
  • vermoeidheid of slapeloosheid
  • stress, onrust, nervositeit
  • somberheid, verdriet of angst
  • onzekerheid, gebrek aan eigenwaarde
  • moeite om in je eigen kracht te staan
  • gebrek aan energie of een teveel aan energie
  • overgevoeligheid voor prikkels
  • te open staan voor spirituele ervaringen
  • moeite met aarden

 

De behandeling is er vooral op gericht om de harmonie te herstellen tussen lichaam, ziel en geest. Een deel van de stemvorken die gebruikt worden, sluiten aan bij de trillingen van de zeven hoofdchakra's (energiecentra) van ons lichaam. Een aantal andere stemvorken is gerelateerd aan de planeten die in onze horoscoop een rol spelen. Deze stemvorken werken ieder op een ander gebied in het lichaam en hebben daarnaast invloed op het psychisch en emotioneel aspect. Iedere stemvork heeft een ander effect: stimulerend en activerend, of juist kalmerend en harmoniserend.

De stemvorken worden op het lichaam geplaatst of dichtbij het lichaam gehouden en afzonderlijk of in combinatie beluisterd. De trillingen dringen diep door in het lichaam, inclusief de organen en kunnen via de oren opgenomen worden. Door middel van de trillingen kunnen blokkades losgetrild en eventueel zelfs opgeheven worden. Bij fysieke klachten of spanningen worden ze geplaatst op pijnplekken, acupressuurpunten of reflexzones.

Met stemvorken zijn er diverse mogelijkheden van behandelen. Ter ontspanning of juist om klachten te behandelen en/of inzichten te krijgen.

 

Bij de voetreflexmassage worden de stemvorken rechtstreeks op het lichaam gezet, waardoor de trilling diep in het lichaam doordringt. Deze voetreflexzonepunten staan in verbinding met lichaamsdelen, organen, zenuwen en klieren. Het masseren van de punten heeft een stimulerende werking naar het corresponderende deel in het lichaam. Daardoor word het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd. De voetreflexmassage met stemvorken begint altijd met een voetenbad met een zelf gekozen etherische olie, waarbij je tegelijkertijd een heerlijke handmassage krijgt met de stemvorken. Hierna zal de fonoforese voetreflexmassage beginnen. De massage voelt ontspannend aan.En is een verwen moment voor jezelf.

Naast de reflexzones, is het ook mogelijk om een behandeling met stemvorken te ondergaan gericht op de meridianen(energiebanen). Meridianen kunnen worden gezien als kanalen die ervoor zorgen dat de levensenergie op de juiste manier door het menselijk lichaam wordt rondgestuurd. Door de meridianen worden twaalf belangrijke organen verbonden met alle andere zintuiglijke, emotionele en fysiologische aspecten van het lichaam.

 

Een behandeling met de Solfeggio stemvorken is ook mogelijk.

De Solfeggio frequenties zijn de tonen van het universum en zijn in staat te genezen.

 

Je kunt deze stemvorken inzetten voor:

 

- 396 hrtz: loslaten van belemmerende emotionele patronen als angst en schuldgevoelens

- 417 hrtz: reinigt traumatische ervaringen en wist de destructieve invloeden van gebeurtenissen uit het verleden

- 528 hrtz: het menselijk dhna terugbrengen naar zijn oorspronkelijke, perfecte staat.Deze frequentie brengt wonderen en transformatie.

- 639 hrtz: verbinding van de linker en rechter hersenhelft.Omgaan met relatieproblemen met familie, vrienden.

- 741 hrtz: innerlijk weten ontwaken, reinigen en oplossen van een probleem.

- 852 hrtz: het vermogen om de illusies van het leven te doorzien, zoals verborgen agenda`s van mensen, plaatsen en dingen

- 174 hrtz: verlichting van piijn en stress

- 285 hrtz heelt organen en weefsels.

- 963 hrtz: verlichting en meditatie.