Cacao.

 

Ja wat is cacao nu eigenlijk? We kennen allemaal wel de cacao uit de supermarkt. Op zijn tijd is deze ook best lekker, maar hier is veel aantoegevoegd zoals melk en suiker wat er voor zorgt dat de werking van cacao voor een groot deel verloren gaat. Ik wil jullie graag kennis laten maken met de 100% pure cacao en jullie hier ook iets meer over vertellen.

Cacao wordt al duizende jaren gebruikt door de Meso-Amerikaanse inheemse culturen.Er zijn potten/bekers gevonden die laten zien dat er al ruim 4000 jaar geleden cacao gedronken werd. De Maya, Azteken, Inca`s, Izapan en nog een aantal anderen volkeren gebruikten de cacao. In eerste instantie was het gebruiken van cacao alleen voor mensen van stand. Bij bruiloften etc werd meestal cacao geschonken. Cacaobonen waren kostbaar en werden hierdoor ook gebruikt als betaalmiddel.

Cacao wordt ook wel voedsel van de goden genoemd. De officiele latijnsenaam van de cacaoboom is Theobroma cacao, Theo= god en Broma= voedsel.

De Spanjaarden brachten de cacao naar Europa in het begin van de 16 de eeuw. Waarna het door heel Europa werd verspreid.

 

Cacao is chemisch gezien het meest complexe type voedsel met een interessant effect op lichaam en geest.

Er worden nog steeds wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de effecten die pure cacao heeft op het lichaam en de geest.

 

Gezondheidsvoordelen van cacao.

 

In cacao zitten vele mineralen: magnesium, jodium, zink,selenium,koper, ijzer en calcium

- cacao versterkt het immuunsysteem

- In cacao zit een natuurlijke MAO remmer

- de stof theobromide stimuleert het hartspierweefsel en verwijd de bloedvaten zodat er 20-30% meer bloed rondgepomt kan worden.

- Door het ruiken en proeven van cacao komt er endorfine vrij.

- cacao is vochtafdrijvend.

- Cacao is een hartopener. 

- De cacao spirit is een zachte en krachtige vrouwelijke energie.

 

Cacao is een plantmedicijn zonder hallucigene werking.

 

Er is nog veel meer te vertellen over cacao echter is dit voor nu genoeg.